Xero

  • Location:
    WELLINGTON
  • Area:
    8,500m2
  • Completion:
    2018
  • Services Provided:

    4WoRK Design

    4WoRK Project Mgmt

    4WoRK QS

    Telco Premises Strategy

    Telco Lease Negotiation

    Agile Engineering

Xero is an innovative accounting software company: fresh, dynamic and growing fast.  Their tag line for everything they do is “do beautiful”.  Xero has asked 4WoRK to create an office environment that could adapt to their rapid change, bring together 3 existing office sites, and above all, “be beautiful” in every way. 
 
700 staff are accommodated in this new home, with 4WoRK helping Xero adopt an Agile Workstyle Strategy.  Being an agile / ABW workspace, staff can choose where & how they work moment by moment.  The office features a multitude of work settings – from private phone rooms & focused work booths, a variety of huddle & training rooms, to a diverse range of open collaborative areas.  
 
We designed a central stair to connect the 5 floors of the building, located adjacent to each floor’s café area.  Coffee fuels this business.  The stair features century-old reclaimed timbers, salvaged from the building’s refurbishment.  The visual aesthetic throughout is rich and warm.
 
The result is a world class facility, as beautiful as it is adaptable. 
Xero is an innovative accounting software company: fresh, dynamic and growing fast.  Their tag line for everything they do is “do beautiful”.  Xero has asked 4WoRK to create an office environment that could adapt to their rapid change, bring together 3 existing office sites, and above all, “be beautiful” in every way. 
 
700 staff are accommodated in this new home, with 4WoRK helping Xero adopt an Agile Workstyle Strategy.  Being an agile / ABW workspace, staff can choose where & how they work moment by moment.  The office features a multitude of work settings – from private phone rooms & focused work booths, a variety of huddle & training rooms, to a diverse range of open collaborative areas.  
 
We designed a central stair to connect the 5 floors of the building, located adjacent to each floor’s café area.  Coffee fuels this business.  The stair features century-old reclaimed timbers, salvaged from the building’s refurbishment.  The visual aesthetic throughout is rich and warm.
 
The result is a world class facility, as beautiful as it is adaptable.