Rothbury

  • Location:
    AUCKLAND
  • Area:
    1,000m2
  • Completion:
    2016
  • Services Provided:

    4WoRK Design

    4WoRK Project Mgmt

    4WoRK QS

    Telco Premises Strategy

    Telco Lease Negotiation

    Agile Engineering

Rothbury had a brand story of being one of New Zealand’s most client-focused insurance groups, but was occupying a repurposed interior space which was clinical and unfriendly. 4WoRK was engaged to transform the office and align it to their brand and identity.

The client’s brand has a strong New Zealand identity which makes Rothbury stand apart from other insurance brands.

The brief was to provide a warm and engaging environment which was introduced through considered materiality. The branding material was heavily focused on New Zealand’s natural environment which was the base of the interior palette.

The palette provided a harmonious balance of stone, timber, steel, and planting, while also contrasting mirror and glass pendants to provide a modern professional entry.

Although the reception space is centrally located within the core of the building the space has created a warm light and embracing area which provides the perfect space to now represent a truly great NZ company.
Rothbury had a brand story of being one of New Zealand’s most client-focused insurance groups, but was occupying a repurposed interior space which was clinical and unfriendly. 4WoRK was engaged to transform the office and align it to their brand and identity.

The client’s brand has a strong New Zealand identity which makes Rothbury stand apart from other insurance brands.

The brief was to provide a warm and engaging environment which was introduced through considered materiality. The branding material was heavily focused on New Zealand’s natural environment which was the base of the interior palette.

The palette provided a harmonious balance of stone, timber, steel, and planting, while also contrasting mirror and glass pendants to provide a modern professional entry.

Although the reception space is centrally located within the core of the building the space has created a warm light and embracing area which provides the perfect space to now represent a truly great NZ company.